Veel gestelde vragen over online marketing

Een uitgebreide Q&A over de meest gestelde vragen binnen online marketing

Wat houdt jullie dienstverlening precies in?

Onze dienstverlening is erop gericht om bedrijven (klein, midden én groot) aan meer leads, klanten en omzet te helpen door middel van advertenties op Facebook, Google, LinkedIn. We richten verschillende campagnes in (afhankelijk van budget) die op een automatische manier leads en verkoopgesprekken genereert. Let op, wij zijn geen SEO specialist!.


Zo hebben bedrijven hun groei in eigen hand en zijn ze er geen extra tijd aan kwijt. Door onze unieke lead-management structuur zorgen we er samen met jou voor dat je ook op structurele basis winst haalt uit deze leads.


We onderscheiden ons in de markt door het leveren van extra services zoals:


 • Omni-present zijn in Facebookgroepen
 • Inrichting professioneel Google Mijn Bedrijf account
 • Organische Marketing via LinkedIn
 • Email-marketing
 • Content management
 • Follow up en salesmanagement (je haalt tot wel 40% meer business uit je leads)
 • Onderhoud en beheer van je Social Media pagina's

Is een (telefonische) afspraak verplicht?

Om samen te bepalen wat jouw doelstellingen zijn, je groeiambities en de mogelijkheden die er voor jou op tafel liggen, is het nodig om een door ons gemaakt marketingplan voor jouw onderneming grondig door te spreken. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan en gaan we voor het beste resultaat.

Het is niet verplicht om een afspraak te maken voor een kort informatie-gesprek. 

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9-18

Hoelang duurt een gemiddelde samenwerking?

In eerste instantie gaan we de samenwerking aan voor de duur van drie maanden. Dit omdat het opstarten van een campagne zowel binnen de algoritmes van Facebook, Google en LinkedIn tijd kost. Wel kunnen we stellen dat de eerste voorzichtige resultaten al zichtbaar zullen zijn na ongeveer drie dagen. Door te blijven optimaliseren, analyseren en bijsturen komen we tot de beste resultaten. Na deze drie maanden kijken we samen verder naar wat het beste past bij de huidige status van de samenwerking. 

Wij beschouwen onszelf niet als een derde partij, maar als een verlengstuk van jouw organisatie, en gaan dan ook altijd voor een vruchtbare en lange termijn samenwerking, 

Werken jullie op No Cure, No Pay basis?

Wij werken niet op No Cure, No Pay basis. Wel kunnen we garanderen dat we de resultaten halen die we beloven en samen met jou naar je eigen behoeftes afstemmen. 

Wanneer we deze resultaten onverhoopt niet halen, zijn we hier eerlijk en transparant over en komen we samen met jou tot een passende oplossing.

Hoeveel advertentiebudget moet ik vrijmaken?

Onze samenwerkingspartners werken met een minimaal bedrag van €500,- in de maand aan advertentiebudget. Dit is een minimaal budget om een positieve ROI (Return on Investment) te behalen. We adviseren daarnaast altijd om bij positieve resultaten deze budgetten verhogen. Zo halen we nóg meer rendement uit je campagnes.

Doen jullie aan re-marketing?

Binnen onze dienstverlening zitten alle facetten van online marketing, inclusief de onder vraag 1 gegeven extra services. Heb jij al een groot klantenbestand of een goed werkende pixel die al genoeg data heeft verzameld?

Helemaal top, dit zal het proces aanzienlijk versnellen.

Moet ik alle social media in gaan zetten om mijn bedrijf te promoten?

Nee, zeker niet. Dit is alleen wanneer jouw bedrijf hiervoor geschikt is. Daarom is het hebben van contact voor de start van onze samenwerking ook zo belangrijk. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij jouw bedrijf (en dus doelgroep) past. Hierin zullen sommige social media kanalen dan ook afvallen.

Waarom kiezen voor online marketing?

Kiezen voor online marketing kan om verschillende redenen. Je bent bijvoorbeeld net gestart en wilt een betrouwbare en schaalbare manier van verkopen en sales realiseren. Of je bent een gevorderde ondernemer en ziet in dat de kansen momenteel online liggen, ook voor jouw organisatie.

Kiezen voor online marketing betekend:

 • Meer leads en klanten op een voorspelbare manier
 • Meer conversies genereren op je verkoopgesprekken (leads zijn al warm)
 • Je bouwt online zichtbaarheid op en versterk de waarde van je bedrijf en merk
 • Je krijgt meer betrokkenheid op je social media kanalen
 • Meer inkomsten
 • Je loopt niet meer achter de feiten aan, je kunt je concurrent weer bijbenen.

Kan mijn bedrijf snel groeien?

Afhankelijk van het voorwerk dat wij moeten verrichten (website optimalisatie, bouwen landingspagina's, instellen social media kanalen, kun je door middel van online marketing je bedrijf zeer snel laten groeien op het gebied van omzet.

Online zichtbaarheid en betrokkenheid duurt wat langer. Hier zal resultaat zichtbaar zijn na een maand of vijf. De algoritmes van Facebook en Google zijn zo geavanceerd dat ze tijd nodig hebben alles te indexeren. 

Moet ik zelf een advertentieaccount aanmaken?

De meeste bedrijven bezitten reeds een advertentieaccount voor Facebook of Google. Voordat we aan de slag gaan met de campagnes bekijken we de status van de huidige accounts. Als deze in orde is gaan we binnen deze accounts verder. Dit kan door ons partnerrechten te geven binnen jouw account. Jij blijft hier ten allen tijde eigenaar van. Wanneer je nog geen accounts heb is dit geen probleem.

Wij helpen je hier graag bij!

Hoe wordt ik op de hoogte gehouden van de resultaten?

Maandelijks heb je contact met ons over de voortgang en prestatie van de lopende campagnes. Hierin kun je altijd aangeven of alles nog naar wens is en eventuele op/aanmerking bespreken. 

Wij denken altijd met jouw bedrijf mee en komen 'out of the blue' met creatieve niet oplossingen voor bijvoorbeeld uitbreiding, lanceringen en de verkoop van een bestaand assortiment.