Follow ups en Sales

Wat zijn Follow ups en Sales?

Na de lead-generatie via onze unieke strategieën voor Facebook, Instagram, Google, LinkedIn maar ook onze Research marketing tool, komt de belangrijkste fase in een verkoopproces.

Een online verkoop wordt doorgaans gerealiseerd tussen het 5e en 12e contactmoment. Een contactmoment met je lead kan zijn: Het zien van een advertentie, een e-mail, telefonisch gesprek of een fysieke afspraak.

Maar bij de meeste ondernemers, maar ook grote bedrijven, gaat dit proces gruwelijk mis.
Bedrijven willen zich focussen op het blij maken van hun huidige klanten en de opvolging van de 'aanwas' van nieuwe potentiele klanten blijft achter of gebeurt helemaal niet. 

En dat is uiterst zonde!
Ondanks een zeer goed ingerichte marketing funnel en een sterke opvolging middels email, is het percentage leads dat zelf een afspraak inplant, of een aankoop voltooid, maar maximaal 20%.

Het 'grote' geld zit hem dus logischerwijs in het opvolgen van de overige 80% van je leads.
En dan bedoelen we nadat de auto-responder zijn werk heeft gedaan. 
Middels ons 'Framework voor een Ultiem Salesproces' voorkom je dat deze grove fout ook bij jou in de business wordt gemaakt, en behoor je tot de 10% van de ondernemers die wél business halen uit hun opvolging.

En natuurlijk, wij nemen onze klanten bij de hand bij de implementatie van dit proces!
Stappenplan Follow ups en Sales

Wat gaat eraan vooraf: Voordat we met opvolging kunnen beginnen moet de basis goed staan. Wat gaat eraan vooraf?
Lead-Sales follow up: Start met de opvolging door leads op te bellen en ze te vragen naar hun motivatie.

Stuur hierbij aan naar het inplannen van een strategiegesprek (salesgesprek)

Salesopvolging: Salesgesprek gevoerd, maar toch weer follow up? De volgende fase van je follow up start. We zitten hier om en nabij het 8e contactmoment.
Zwakke lead of zwakke follow up: Vervolgens gaan we de leads segmenteren. Want sommige leads zijn inderdaad zwak. Of ligt het toch nog aan zwakke follow up?

Wat wij voor je kunnen betekenen?

Bekijk deze pagina eens