Online marketing bureau

Salesproces optimaliseren

Het succes van uw bedrijf valt of staat met het binnenhalen van nieuwe klanten. Het binnenhalen van nieuwe klanten wordt ook wel sales genoemd. Wanneer u wilt weten hoe u uw salesproces wilt verbeteren, zijn wij als marketingbureau u graag van dienst. Door de stappen die beschreven staan in onze theoretische salesmodule, tilt u de sales van uw bedrijf naar een hoger niveau. Wanneer u in gesprek gaat met potentiële klanten, is het belangrijk dat u een goed salesgesprek voert.

Online marketing bureau

Download ons e-book!

Een goed salesgesprek voeren

Het is belangrijk dat u altijd een bepaalde leidraad aanhoudt op het moment dat u een salesgesprek voert. Het is namelijk belangrijk om in acht te nemen dat u te allen tijde zelf leider bent van het gesprek, en dit ook blijft. Ook is het belangrijk om de communicatiestijl van uw potentiële klant te achterhalen. Dut kan directief, expressief, coöperatief of beschouwend zijn. Nadat u deze communicatiestijl heeft bepaald, kunt u hierop uw eigen communicatiestijl aanpassen. Tevens is het belangrijk om een salesgesprek goed voor te bereiden. U moet namelijk goed op de hoogte zijn van wie u aan de telefoon krijgt, en welk doel het salesgesprek heeft. Misschien is uw potentiële klant wel iemand met een bepaald probleem, wat u als ondernemer op kunt lossen. In het salesgesprek wordt dan duidelijk hoe u kunt helpen bij het oplossen van dat probleem. Vervolgens is het belangrijk dat u afspraken maakt met uw potentiële klant over het vervolg.

Online marketing bureau

Bekijk onze diensten

Het vervolg

Nadat u een salesgesprek heeft gevoerd met een potentiële klant, zal deze potentiële klant niet altijd meteen een keuze maken. Wanneer uw potentiële klant nog na wilt denken over de zaken die besproken zijn in het salesgesprek, is het goed om en follow-up moment te plannen. Een tip hierbij is, dat u zelf twee follow-up momenten kiest, en uw potentiële klant het beste moment uit laat kiezen. Dit zodat er een definitieve afspraak ontstaat. Het optimaliseren van uw salesproces is één van de zaken waarbij we u als marketing bureau van dienst kunnen zijn. Daarnaast kunnen we ook op andere marketingvlakken iets voor u betekenen. Hierbij kunt u andere denken aan Facebookmarketing of andere vormen van digital marketing. U kunt bij ons geheel vrijblijvend een adviesgesprek inplannen. Dit zodat we samen met u kunnen kijken naar hoe we u als ondernemer kunnen helpen groeien.

Plan een adviesgesprek in