Digital marketing

Digital marketing

De wereld van de digital marketing is steeds meer in opkomst. Dit omdat het mogelijk is om met behulp van digital marketing uw doelgroep te bereiken. Door te starten met digitale marketing, kun u het salesproces van uw onderneming verbeteren. Voordat u kunt starten met een vorm van digitale marketing zoals facebook marketing, is het belangrijk dat u hiervan de basis kent. Allereerst is het belangrijk om voor uw bedrijf een facebookpagina aan te maken. Deze facebookpagina moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Hierbij kunt u denken aan een duidelijke profielfoto, het invullen van alle informatie, 3 tot 5 relevante posts over uw bedrijf en een call-to-action. Zo’n call-to-action is vaak een link naar uw website of webshop. Nadat u dit gedaan heeft, kunt u starten met het online adverteren.

Digital marketing

Download ons e-book!

Online adverteren

Voordat u kunt starten met online adverteren, is het belangrijk dat u een facebook business account aanmaakt. Binnen dit account kunt u verschillende advertentieaccounts aanmaken. Met behulp van de facebook business manager kunt u dus alle activiteiten van uw digital marketing beheren. Voordat u kunt starten met het online adverteren, is het belangrijk dat u uw doelgroep bepaalt. Zonder een duidelijk beeld van uw doelgroep is online adverteren onbegonnen werk. Om uw doelgroep te kunnen bepalen, is het belangrijk dat u kunt denken vanuit uw klant. Hierbij kunt u uzelf afvragen welk probleem u voor uw klant op gaat lossen, of welk plezier uw doelgroep gaat hebben aan uw producten of diensten. Wanneer u uw doelgroep gaat bepalen, is het belangrijk dat u onderzoek doet naar een aantal specifieke zaken.

Digital marketing

Bekijk onze diensten

Specifieke zaken

Wanneer u onderzoek gaat doen naar uw doelgroep, is het belangrijk dat u hierbij een aantal essentiële onderdelen in acht neemt. Hierbij kunt u onder andere denken aan de leeftijd, het geslacht, de woonplaats, het beroep en de interesses van uw doelgroep. Deze onderdelen gelden met name op het moment dat uw doelgroep zich in de particuliere sector bevindt. Wanneer u doelgroep zich in de zakelijke sector bevindt, moet u een aantal andere essentiële onderdelen in acht nemen. Hierbij kunt u denken aan het soort bedrijf, de behoefte, het product en de omzet van het bedrijf. Tevens is het belangrijk dat u zichzelf afvraagt waarom een bedrijf uw hulp wilt. Vervolgens kunt u zich afvragen op welke manier u uw doelgroep het beste kunt bereiken.

Doelgroep bereiken

Om uw doelgroep op de juiste manier te kunnen bereiken, moet u zich afvragen waar uw doelgroep zich online bevindt. Dit kan op facebook zijn, maar ook op Instagram of LinkedIn. Daarnaast is het ook mogelijk dat uw doelgroep niet actief is op social media, waardoor e-mail marketing een betere vorm is van digital marketing om in te zetten voor uw bedrijf. Wanneer u twijfelt over hoe u nu het beste aan de slag kunt gaan met digital marketing, kunt u vrijblijvend advies inwinnen bij ons marketing bureau. We zijn namelijk landelijk inzetbaar. Daarbij maakt de 1 op 1 coaching ons als marketingbureau uniek. Samen met u kijken we naar hoe we uw salesproces kunnen optimaliseren, waarbij het belangrijk is om de perfecte advertentie te creëren.

Plan een adviesgesprek in!