Contentmanagement

Wat is content management?

Content (Video's, afbeeldingen en tekst) is in iedere vorm van online marketing van groot belang. Waar met name video's en afbeeldingen veelvuldig worden ingezet bij campagnes in Facebook en Instagram advertenties zijn bij Google Advertenties teksten weer van meer belang.

Om ook de doelgroep die op zoek is naar achtergrondinformatie over de onderwerpen die voor jouw relevant zijn te bedienen, dienen we een goede content strategie in te zetten.

Dit doen we door minimaal maandelijks een nieuw artikel of blog online te plaatsen op je Social Media kanalen, maar met name je eigen website.

Het uiteindelijke doel is immers om potentiele klanten op je website te krijgen en ze van daaruit een 'conversieactie' te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld de aankoop van een product, het opnemen van contact op het aanvragen van een offerte. 

Binnen de dienstverlening van Scooluxe hebben we voor onze klanten een krachtige contact strategie ontwikkeld.
Maandelijks leveren we een geraamte aan voor een artikel. Deze is opgebouwd uit een titel en subtitels. Het blog hoeft alleen nog maar inhoudelijk te worden ingevuld en geschreven. 

Deze titels maken we aan op basis van ons zoekwoorden onderzoek. Ook leveren we een template aan, om duidelijkheid te verschaffen waar een blog aan moet voldoen. 

Stappenplan Content Management

Ideeën verzamelen voor blogs. Relevante onderwerpen in jouw markt waar je graag een blog over zou willen hebben om het bereik van je website te verhogen.

Zoekwoordenonderzoek. Deze ideeën worden door middel van een gedegen zoekwoordenonderzoek gescreend op potentie. Het kan voorkomen dat onderwerpen niet relevant genoeg zijn op basis van de data van Google. Dan schakelen we over naar het volgende onderwerp.
Aanleveren geraamte. Uit het zoekwoordenonderzoek komen de titels en subtitels voor een blog naar voren. Jij hoeft het blog alleen nog maar inhoudelijk te schrijven. 
Proeflezen en SEO check. We lezen het blog eerst proef en aan de hand van onze SEO-Checklist brengen we waar nodig verbetering aan. 
Online zetten blog, monitoren bereik. Als het blog of artikel naar tevredenheid is afgerond en het online staat, screenen we de voortgang in de ranking van Google. Hoeveel bezoekers komen binnen via deze content?

Wat we voor jou kunnen betekenen?

Bekijk deze pagina eens